Professionele login

Parallelbeslag

Het parallelbeslag van Winkhaus biedt u, naast de standaard draai-open functie (en kipfunctie) de mogelijkheid om uw vleugel ca. 6mm parallel af te stellen voor een optimale natuurlijke ventilatie. Dit heeft als voordeel dat er een tochtvrije circulatie wordt gecreëerd zonder dat regen een kans maakt uw woning binnen te dringen. Het systeem biedt, zelfs in ventilatiestand, met de betreffende veilgheidsuitrusting een hoge inbraakwerendheid. Met het gebruik van dit parallelbeslag zullen de ramen voldoen aan de hoge eisen die opdrachtgevers tegenwoordig stellen qua veiligheid, duurzaamheid en energiezuinigheid.

Het feit dat ook bij activPilot Comfort kan worden teruggevallen op het modulaire systeem van activPilot Concept is een bijkomend voordeel.

De natuurlijke luchtverversing in de parallelafstelling zorgt voor een aantoonbaar gezonder ruimteklimaat. De bijzonderheid daarbij: in deze (open) stand wordt dezelfde inbraakveiligheid geboden als in de gesloten toestand van raam-inbraakwering tot weerstandsklasse RC 2 volgens DIN EN 1627-1630.