Professionele login

Slot met automatische vergrendeling - Nieuwste generatie AV4

Veiligheid, afdichting en comfort. Alles verenigd in het AV4D-slot

Of het nu in een donkere of lichte kleur is, van kunststof, hout of aluminium: deuren veilig en goed vergrendelen en met gemak weer openen – precies dat mag u van de nieuwste generatie automatische veiligheidsmeerpuntssluitingen van Winkhaus verwachten.

Heb ik de buitendeur echt afgesloten? Deze vraag zorgt bij veel mensen voor een ongerust gevoel nadat ze hun huis hebben verlaten. Voortaan kunt u die vraag met een gerust hart vergeten. Want het AV4D-slot vergrendelt bij het dichttrekken van de deur automatisch – veilig en dicht.

Dankzij de massieve haakschoten die (zonder draaien van de sleutel) in de vergrendelde positie vallen, is de deur altijd veilig gesloten. Tegelijkertijd zorgt het slot ervoor dat de deur continu soepel te bedienen blijft.

Als optie kan ook een doorloopdeur worden gecreëerd mits het toevoegen van één onderdeel (TAFA-blokje). Of kan de ontgrendeling motorisch gebeuren in plaats van met een sleutel (EAV4)

Productinfo

Centrale magneetactivering

De automatische vergrendeling wordt geactiveerd door een magneet, gemonteerd op de middensluitplaat. Wanneer de deur dicht gaat wordt de magneet naar het slot toegetrokken wat ervoor zorgt dat de aftastpen op het slot wordt ingedrukt. Hierdoor vallen de haken uit en wordt de deur vergrendeld. Door deze techniek kunnen afwijkingen in de speling worden overbrugd.

Tevens worden krassen op het kader vermeden doordat de haken pas uitvallen nadat de deur reeds vlak aansluitend in het kader zit.

Doorloopfunctie

Er kan op een eenvoudige manier worden gekozen voor het creëren van een doorloopdeur. Hiervoor moet men de dagschoot op de middensluitplaat vervangen door een TAFA-blokje. Dit systeem zorgt er voor dat men door het verplaatsen van het blauwe hendeltje op dit blokje, de magneet blokkeert. Op die manier wordt deze niet aangetrokken tot het slot en zullen de haken niet automatisch uitvallen.

Zodra men de automatische vergrendeling terug wil activeren is het terugplaatsen van het blauwe hendeltje in de oorspronkelijke stand voldoende.

Het haakschotenduo

Behoud het goede en voeg iets beters toe: De nieuwe generatie automatische sloten beschikt over een massieve haakschoot in een nieuwe geometrie die automatisch zonder draaien van de sleutel naar buiten valt en diep achter de sluitlijst aangrijpt. Op die manier wordt de deur al bij het dichtvallen stevig vergrendeld en wordt het openbreken bemoeilijkt.

In combinatie met het extra dichtheidselement wordt het deurblad nog steviger in positie gehouden om ook tegen weersinvloeden en warmteverlies te beschermen. De nieuwe geometrie van de haakschoot zorgt ervoor dat de deur steeds op een correcte manier wordt aangetrokken en er genoeg spanning op het geheel staat waardoor onder andere kromtrekken wordt tegen gegaan.

Verbeterde afsluiting

Dankzij de dynamische aandrukkracht van het dichtheidselement sluiten deuren ook na jaren nog goed vlak aansluitend af. De nieuwe techniek zorgt ervoor dat de deur soepel loopt en altijd met geringe krachtsinspanning kan worden geopend.

Holiday-Lockoutfunctie

Er kan steeds gekozen worden voor een extra navergrendeling met de sleutel. Op die manier wordt ook de nachtschoot geblokkeerd wat zorgt voor een bijkomende beveiliging. Zeker op momenten van lange afwezigheid (bvb. vakantie) kan dit een extra troef zijn.

Wanneer het slot met de nachtschoot wordt vergrendeld kan men enkel via de sleutel de deur terug ontgrendelen. Het slot wordt dus volledig geblokkeerd wanneer de nachtschoot wordt aangedraaid. Zowel van binnenuit als buitenaf is er géén doorgang mogelijk.

Unieke sluitlijsten voor dubbele deuren

Tegenliggend kan men gebruik maken van losse haakbakken en middensluitplaten maar kan uit estethische overwegingen ook worden geopteerd voor een volledige sluitlijst. Op deze manier is de volledige lengte van de tegenliggende kant bedekt wat zorgt voor een elegant resultaat en een verhoogde veiligheid.De sluitlijst voor dubbele deuren is voorzien van een centraal gepositioneerd kantelsysteem waarbij de strakke afwerking steeds behouden blijft, zelfs in geopende toestand. Een simpele druk ontgrendelt of vergrendelt uw tweede vleugel wat zorgt voor een extreem gebruiksgemak. Met behulp van verlengstukken kan vrijwel elke hoogte worden bereikt waardoor men met een beperkt aantal onderdelen elk gewenst resultaat kan bereiken.

Productdetails

Voordelen:

 • Haakschotenduo voor meer veiligheid en dynamische aandrukkracht
 • Makkelijk te ontgrendelen ondanks hoge mate van dichtheid
 • Automatische vergrendeling door magneet in middensluitplaat
 • Mogelijk tot beslagmaat 2400mm
 • Hoge mate van veiligheid zonder extra navergrendeling (3-puntsluiting RC2 compatibel)
 • Freesmaten (excl. uitsparing magneet) en sluitplaten zijn dezelfde als bij andere sloten uit het Winkhaus-gamma
 • Handmatige blokkering van de nachtschieter / complete systeem is mogelijk met de sleutel (zgn. Holiday-Lockoutfunctie)

Opties:

 • Doorloopdeur creëren met eenvoudige, enkelhandige bediening (TAFA-blokje)
 • Toevoegen motor voor elektrische ontgrendeling via badgesysteem, codeklavier, ...

Technische gegevens

Uitvoeringen

 • STV-AV4D variant 60
  • Met twee of vier zwenkhaken voor standaard buitendeuren
  • Beslagmaat vleugel van 1875mm tot 2230mm
 • STV-AV4D variant 62
  • Met twee zwenkhaken voor lage buitendeuren
  • Beslagmaat vleugel van 1735mm tot 1875mm
 • STV-AV4D variant 69
  • Met twee zwenkhaken voor hoge buitendeuren
  • Beslagmaat vleugel van 2230mm tot 2400mm
 • STV-AV4D variant 162 (slechts in beperkte uitvoeringen; géén ombouw naar EAV4 mogelijk)
  • Met twee zwenkhaken voor heel lage buitendeuren
  • Beslagmaat vleugel van 1525mm tot 1735mm

Downloads

Brochure AV4 D
Catalogus EAV4
Flyer AV4 D
Montage en Onderhoudsvoorschriften DU EN FR