Professionele login

Volledig motorisch slot - BlueMotion

Comfort en veiligheid voor de hoogste eisen

De Winkhaus blueMotion is een volledig motorische driepuntsluiting die voor een vlotte en comfortabele vergrendeling en ontgrendeling zorgt van uw buitendeur. Dit gebeurt steeds met een optimale aandruk en veiligheid.

Dankzij de sturing kan de blueMotion door diverse toegangscontrolesystemen worden aangestuurd en voldoet het aan de hedendaagse eisen qua comfort en veiligheid.

Productinfo

Volledig motorische meerpuntsluiting

Bij het dichttrekken van de deur komt het oog op de motor tegenover de, in het kader gemonteerde, magneet te staan waardoor deze in werking treedt. Op dit moment vindt een volledig motorische vergrendeling plaats met twee massieve zwenkhaken en dagschoot. De motor zorgt voor een hoge aantrekkracht tussen het deurblad en de afdichting van het kader. Dit alles gebeurt volledig autonoom.

De ontgrendeling kan van buitenaf gebeuren met de meest uiteenlopende systemen (badgesysteem, codeklavier, fingerprint...) zolang deze maar met een potentiaal vrij contact werken. Op de buitenzijde dient steeds een deurtrekker te staan en dus nooit een kruk.

Van binnenuit zijn er verschillende opties om de deur te ontgrendelen. De meest gekozen optie is een kruk. Andere opties zijn bvb een drukknop, intercomsysteem, sleutel...

Bij stroomuitval of andere noodsituaties kan de ontgrendeling van de deur van binnenuit of buitenaf steeds met de sleutel. Daarboven komt dat met de kruk aan de binnenkant ook steeds naar buiten kan worden gegaan.

Productdetails

Dag- en nachtfunctie

Het blueMotion slot is via zijn sturing standaard uitgerust met een dag- en nachtfunctie. Concreet betekent dit dat men zelf vrij kan kiezen wanneer het slot ontgrendelt dient te zijn. In kantoorgebouwen kan de dagfunctie bvb. worden ingesteld tussen 7u en 18u. Tussen die uren zal het slot automatisch de haken en nachtschoot ingetrokken houden waardoor de deur constant kan worden gebruikt zonder ontgrendelen. Op de andere uren zal het slot volledig automatisch vergrendeld worden en kan enkel toegang verkregen worden met bijvoorbeeld badge, vingerafdruk, sleutel... Dit noemt men de nachtfunctie en is de standaard fabrieksinstelling.

OPGELET: voor de correcte werking van dag- en nachtfunctie dient steeds met een TAFA-blokje te worden gewerkt in de middensluitplaat/sluitlijst. (zie downloads onderaan)

Anti-paniekfunctie

Het slot heeft naast een hoge inbraakveiligheid en extra comfort ook de mogelijkheid om gekeurd volgens DIN EN 179 en EN 1125 te worden aangekocht. Bovendien zijn ze in deze variant ook geschikt voor rook- en brandwerende toepassingen. Dit moet wel steeds in combinatie gebeuren met een accu (hetzij extern, hetzij ingebouwd). Deze zorgt er enkel voor dat bij stroomuitval de cyclus wordt vervolledigd indien het slot op dat moment in werking is.

Voordelen:

 • Volledig motorisch vergrendelen en ontgrendelen
 • Krachtige motor waardoor deurgeheel met optimale aandruk sluit
 • Standaard met dag- en nachtfunctie
 • Compatibel voor RC2/RC3 systeemtests
 • Kan in combinatie met draaideuropener worden gemonteerd

Opties:

 • Uitvoering als anti-paniekslot volgens DIN EN 179 en DIN EN 1125

Technische gegevens

Uitvoeringen:

 • STV-blueMotion variant 60
  • Met twee zwenkhaken voor standaard buitendeuren
  • Beslagmaat vleugel van 1875mm tot 2230mm


Accessoires:

 • Transfo; 24V DC, 2.5A (bij gebruik van externe voedingen steeds 24V DC - gelijkspanning, gestabiliseerd, min 1.5A continu belasting en min. 2A piekstroom; min. 36W vermogen)
 • Accu voor voltooien cyclus bij stroomuitval
 • Kabelovergang


Twijfelt u welke motorische oplossing het beste aansluit bij uw noden? Bekijk dan zeker het document 'Keuze blueMotion of blueMatic' eens uit onderstaande downloads.

Downloads

Keuze blueMotion of blueMatic
Standaard aansluitschema Bluemotion
Technische fiche blueMotion (deel 1)
Technische fiche blueMotion (deel 2)
TAFA-blok

Ook in deze categorie

BlueMatic (EAV3)