Professionele login

Slot met automatische vergrendeling - AutoLock AV3

Nieuwe automatische vergrendeling

Bij het autoLock AV3-slot moet je niet meer twijfelen of je al dan niet je voordeur hebt gesloten. De activeringsmagneet in de middensluitplaat zorgt er namelijk voor dat de massieve zwenkhaken automatisch uitvallen wanneer de deur dicht gaat. Op die manier is de veiligheid gegarandeerd en wordt de deur steeds gesloten met een maximale aandruk.

Als optie kan ook een doorloopdeur worden gecreëerd mits het toevoegen van één onderdeel (TAFA-blokje). Of kan de ontgrendeling motorisch gebeuren in plaats van met een sleutel (EAV3)

Productinfo

Magneetactivering aan kaderzijde

De automatische vergrendeling wordt geactiveerd door een magneet, gemonteerd op de middensluitplaat. Wanneer de deur dicht gaat wordt de magneet naar het slot toegetrokken wat ervoor zorgt dat de aftastpen op het slot wordt ingedrukt. Hierdoor vallen de haken uit en wordt de deur vergrendeld. Door deze techniek kunnen afwijkingen in de speling worden overbrugd.

Doorloopfunctie

Er kan op een eenvoudige manier worden gekozen voor het creëren van een doorloopdeur. Hiervoor moet men de dagschoot op de middensluitplaat vervangen door een TAFA-blokje. Dit systeem zorgt er voor dat men door het verplaatsen van het blauwe hendeltje op dit blokje, de magneet blokkeert. Op die manier wordt deze niet aangetrokken tot het slot en zullen de haken niet automatisch uitvallen.

Zodra men de automatische vergrendeling terug wil activeren is het terugplaatsen van het blauwe hendeltje in de oorspronkelijke stand voldoende.

Holiday-Lockoutfunctie

Er kan steeds gekozen worden voor een extra navergrendeling met de sleutel. Op die manier wordt ook de nachtschoot geblokkeerd wat zorgt voor een bijkomende beveiliging. Zeker op momenten van lange afwezigheid (bvb. vakantie) kan dit een extra troef zijn.

Wanneer het slot met de nachtschoot wordt vergrendeld kan men enkel via de sleutel de deur terug ontgrendelen. Het slot wordt dus volledig geblokkeerd wanneer de nachtschoot wordt aangedraaid. Zowel van binnenuit als buitenaf is er géén doorgang mogelijk.

Unieke sluitlijsten voor dubbele deuren

Tegenliggend kan men gebruik maken van losse haakbakken en middensluitplaten maar kan uit estethische overwegingen ook worden geopteerd voor een volledige sluitlijst. Op deze manier is de volledige lengte van de tegenliggende kant bedekt wat zorgt voor een elegant resultaat en een verhoogde veiligheid.De sluitlijst voor dubbele deuren is voorzien van een centraal gepositioneerd kantelsysteem waarbij de strakke afwerking steeds behouden blijft, zelfs in geopende toestand. Een simpele druk ontgrendelt of vergrendelt uw tweede vleugel wat zorgt voor een extreem gebruiksgemak. Met behulp van verlengstukken kan vrijwel elke hoogte worden bereikt waardoor men met een beperkt aantal onderdelen elk gewenst resultaat kan bereiken.

Massieve zwenkgrendels en dichtheidselementen

Het autoLock AV3-slot is een automatisch, meervoudige vergrendeling met onafhankelijk van elkaar werkende zwenkhaken. Deze grijpen diep in de sluitplaten waardoor het deurblad stevig is vastgemaakt aan het kader. Tevens zorgen de gepatenteerde AV3-dichtingselementen er voor dat de deur steeds op een correcte manier wordt aangetrokken en er genoeg spanning staat op het geheel waardoor onder andere kromtrekken wordt tegen gegaan.

Na het vallen van de haken zijn deze automatisch beveiligd tegen terugdrukken en verhinderen dat het deurblad en het kader uit elkaar kunnen worden getrokken. Concreet houdt dit in dat de automatische vergrendeling ook zonder extra vergrendeling via de slotkast, reeds een hoge beveiliging biedt van uw deurgeheel.

Productdetails

Voordelen:

 • Automatische vergrendeling door magneet in middensluitplaat
 • Makkelijk te ontgrendelen
 • Hoge mate van veiligheid zonder extra navergrendeling (RC2/RC3 compatibel)
 • Optimale aandruk door onafhankelijke, gepatenteerde dichtingselementen
 • Mogelijk tot beslagmaat 2400mm
 • Freesmaten (excl. uitsparing magneet) en sluitplaten zijn dezelfde als bij andere sloten uit het Winkhaus-gamma
 • Handmatige blokkering van de nachtschieter / complete systeem is mogelijk met de sleutel (zgn. Holiday-Lockoutfunctie)

Opties:

 • Doorloopdeur creëren met eenvoudige, enkelhandige bediening (TAFA-blokje)
 • Toevoegen motor voor elektrische ontgrendeling via badgesysteem, codeklavier, ...

Technische gegevens

Uitvoeringen

 • STV-AV3 variant 60
  • Met twee of vier zwenkhaken voor standaard buitendeuren
  • Beslagmaat vleugel van 1875mm tot 2230mm
 • STV-AV3 variant 62
  • Met twee zwenkhaken voor lage buitendeuren
  • Beslagmaat vleugel van 1735mm tot 1875mm
 • STV-AV3 variant 69
  • Met twee zwenkhaken voor hoge buitendeuren
  • Beslagmaat vleugel van 2230mm tot 2400mm
 • STV-AV3 variant 162 (slechts in beperkte uitvoeringen; géén ombouw naar EAV3 mogelijk)
  • Met twee zwenkhaken voor heel lage buitendeuren
  • Beslagmaat vleugel van 1525mm tot 1735mm

Downloads

Flyer Radetec AV3/EAV3
Cataloog AV3
Technische fiche AV3 Algemene info
Technische fiche (E)AV3 M2 serie 60
Technische fiche AV3 M4 serie 60
Technische fiche (E)AV3 M2 serie 62
Technische fiche (E)AV3 M2 serie 69
Technische fiche AV3 M2 serie 162
TAFA-blok
Certificaat (E)AV3 SKG**
Prestatieverklaring (E)AV3

Video - voorstelling AV3